luty8

Masa budyniowa do tortu, ciasta lub deserów.

dodano: 8 lutego, 17:37 przez Sabina31


 Składniki:

- 2 szkl. mleka 3,2 %

- 1 budyń śmietankowy

- 3 łyżki mąki pszennej

- 6 łyżek cukru

- 250 gr. miękkiej margaryny lub masła kasia

Wykonanie:

Wlewamy jedną szklankę mleka do garnka i podgrzewamy. W drugiej szklance mleka mieszamy budyń z mąką i cukrem, następnie wlewamy do gorącego mleka i czekamy aż zgęstnieje. Masło lub margarynę ucieramy na puszysto gdy będzie gotowe dodajemy po jednej łyżce budyniu i miksujemy na jednolitą masę.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy